99 Homes

Ramin Bahrani
 
Tätä miestä et tahdo nähdä kotiovellasi: Michael Shannonin esittämä Rick Carver on kiinteistönvälittäjä helvetistä. Hänen työtään on toimittaa talousvaikeuksiin joutuneille häätömääräyksiä, ja finanssikriisin jälkimainingeissa niitä todella riittää.
 
Rick Carverin toimittaman häätömääräyksen saa muiden muassa työtön rakennusmies Dennis Nash (Andrew Garfield). Vaikka hänen on perheineen pakko muuttaa tilapäisesti motelliin, Nash päättää saada kotinsa takaisin. Epätoivoissaan hän ottaa vastaan Carverin hänelle tarjoaman työtilaisuuden, mutta pian uudelle apumiehelle alkaa paljastua kiinteistökaupan takana oleva valheiden ja keinottelun verkko. Kulissien takana pankkiirit pelaavat kuin shakkia kodinomistajilla.
 
Kiinteistönvälitystrilleri 99 Homes on puristava tutkielma taantuman kourissa kamppailevasta Floridasta ja tavallisista ihmisistä, jotka ryhtyvät hädän hetkellä epätoivoisiin tekoihin. Yhdysvaltojen liittovaltio oli valmis pitämään pankkinsa pystyssä hinnalla millä hyvänsä, mutta tavallisia kodinomistajia valtiovaltaa on turha odottaa pelastamaan.
 
”Älä suhtaudu tunteellisesti kiinteistökauppaan”, Rick Carver sanoo.
 
Taina Vuokko
 
 

USA 2014. Scanbox Entertainment Finland
 
Käsikirjoitus/Script: Ramin Bahrani, Amir Naderi, Bahareh Azimi * Kuvaus/DOP: Bobby Bukowski * Leikkaus/Editor: Ramin Bahrani * Pääosissa/Cast: Michael Shannon, Andrew Garfield, Laura Dern, Noah Lomax * Kopion lähde/DCP source: Scanbox Entertainment Finland * Kieli/Language: English * Kesto/Duration: 112 min * Ikäraja/Age limit: 7
 
pe 1.4. klo 21:00 Kinopalatsi 10
la 2.4. klo 21:00 Kinopalatsi 9
su 3.4. klo 21:00 Kinopalatsi 9