Courted

Christian Vincent
 
Xavier Racine (Fabrice Luchini) on maalaiskaupunki Saint-Omerin äksy ja pelätty rikosoikeuden tuomari, joka oikeussalissa pukeutuu edelleen vanhanaikaiseen turkiskauluksiseen tuomarinviittaan. Alkamassa on rankka oikeudenkäynti 7-kuukautisen vauvan murhasta ja Racinella on paha flunssa. Tuomarin arki järkkyy, kun valamiehistöön valitaan hänen entinen rakastettunsa Ditte Lorenson-Cotelet (Sidse Babett Knudsen).
 
Christian Vincentin (mm. Haute cuisine – mestari keittiössä) Courted on näyttelijäjohtoinen draama tunnustuksista, muistamisesta ja hellyydenkaipuusta. Vincent kuvaa hienovaraisesti, kuinka oikeudenkäynti vaikuttaa kaikkiin sen osanottajiin. Venetsian elokuvajuhlien kilpasarjassa ensi-iltansa saanut elokuva toi Vincentille parhaan käsikirjoituksen palkinnon ja koomisia sävyjä rooliinsa onnistuneesti tuova Luchini palkittiin parhaana miesnäyttelijänä. Elokuvan sydän on kuitenkin täydellisellä ranskalla näyttelevä tanskalaistaituri Knudsen (mm. Vallan linnake), joka tekee hahmostaan älykkään, lämpimän ja moniulotteisen naisen.
 
Anna Möttölä
 
 

France 2015. Gaumont
 
L’hermine
 
Käsikirjoitus/Script: Christian Vincent * Kuvaus/DOP: Laurent Dailland * Leikkaus/Editor: Yves Deschamps * Pääosissa/Cast: Fabrice Luchini, Sidse Babett Knudsen * Kopion lähde/DCP source: Gaumont * Kieli/Language: French, subtitles in English * Kesto/Duration: 98 min * Ikäraja/Age limit: 12
 
to 31.3. klo 20:45 Kinopalatsi 9
pe 1.4. klo 16:00 Kinopalatsi 9
su 3.4. klo 16:30 Kinopalatsi 10