Good Girl

Solveig Melkeraaen
 
”Siinä että on hyvä, ei ole välttämättä mitään pahaa – ainakaan siihen saakka, kunnes tunnollisuus vie voimat.” Palkittu norjalainen ohjaaja Solveig Melkeraaen sairastui vakavaan masennukseen uransa huipulla. Oli vaikea käsittää, miksei menestys lopulta tuntunutkaan miltään, vaikka ohjaaja oli aina kurotellut korkealle. Melkeraaen ohjattiin psykiatriseen sairaalaan, missä hän sai sähköshokkihoitoa. Toivuttuaan hän päätti tehdä kokemastaan elokuvan. Lopputuloksena valmistui henkilökohtainen Good Girl, jossa ohjaaja kuvaa omin sanoin ja mielikuvituksellisesti dramatisoiduin katkelmin, miltä masentuneen maailma näyttää sekä sairastuneen että läheisten silmin.
 
Aihe on rankka. Elokuva ei kuitenkaan lannista katsojaansa, ja toisaalta Melkeraaen niin ikään välttää kuvaamasta toipumistaan voitokkaana sankaritarinana. Maailman romahtaessa toistamiseen vastauksia tuntuu olevan erityisen vaikea löytää. On elettävä päivä kerrallaan ja muistutettava itseään siitä, että masennus kertoo minuudesta vain yhden tarinan.
 
Suvi Nousiainen
 
 

Norway 2014. Norwegian Film Institute
 
Flink pike
 
Käsikirjoitus/Script: Solveig Melkeraaen * Kuvaus/DOP: Marianne Bakke, Øystein Mamen, Anna Myking * Leikkaus/Editor: Jill Bilcock * Kopion lähde/DCP source: Norwegian Film Institute * Kieli/Language: Norwegian, subtitles in English * Kesto/Duration: 72 min * Ikäraja/Age limit: 12
 
to 31.3. klo 20:45 Kinopalatsi 10
la 2.4. klo 13:45 Kinopalatsi 10