London Road

Rufus Norris
 
Murha kääntyy karmaisevan tenhoavaksi musikaaliksi. Vuonna 2006 viisi prostituoitua murhattiin London Roadin naapurustossa rauhallisessa Ipswichissa, Englannin Suffolkissa. Kolmen seuraavan vuoden aikana näytelmäkirjailija Alecky Blythe haastatteli alueen asukkaita, mediaväkeä ja jäljelle jääneitä prostituoituja.
 
Haastateltujen sanat, sanasta sanaan, muovautuivat Adam Corkin säveltämäksi musikaaliksi, joka vuonna 2011 sai loistavan vastaanoton Lontoon National Theatressa. Nyt ohjaaja Rufus Norris tuo kunnianhimoisen musikaalin valkokankaalle vavahduttavin tuloksin. Puhe pienine välisanoineen muuttuu lauluksi ja takaisin, toisto rytmittää ja paljastaa, katsoja ja kuulija on vangittu.
 
London Road on tarina pikkuporvarillisuudesta, syyllisyydentunteesta, mediamylläkästä, vihasta ja selviytymisestä. Se on yhtä aikaa luonteva ja teatraalinen, yltyen toisinaan Les Misérables -tyylisiin nostatuksiin ja hiljentyen taas intiimeihin hetkiin. Kamera liukuu ihmisten keskellä kuin aave. Elokuvan loistavassa näyttelijäjoukossa nähdään muun muassa Olivia Colman ja Tom Hardy.
 
Anna Möttölä
 
 

UK 2015. NonStop Entertainment
 
Käsikirjoitus/Script: Alecky Blythe * Kuvaus/DOP: Danny Cohen * Leikkaus/Editor: John Wilson * Musiikki/Music: Adam Cork * Pääosissa/Cast: Olivia Colman, Anita Dobson, Tom Hardy * Kopion lähde/DCP source: NonStop Entertainment * Kieli/Language: English * Kesto/Duration: 91 min * Ikäraja/Age limit: 16
 
la 2.4. klo 16:00 Kinopalatsi 9
su 3.4. klo 18:45 Kinopalatsi 10