Mistress America

Noah Baumbach
 
Baumbach on kiristänyt työtahtia ja saanut 10 vuodessa valmiiksi kuusi itse käsikirjoitettua pitkää elokuvaa ja lisäksi muutaman käsikirjoituksen ja tuotannon. Heti While We Were Young -elokuvan jälkeen kankaille saapuu Mistress America, jo toinen yhteistyö kumppani Greta Gerwigin kanssa. Gerwig on Brooke, jonka isä on menossa naimisiin Tracyn äidin kanssa. Tracy on juuri valmistunut collegesta ja heittäytyy täysillä itsevarman Brooken lumoihin.
 
Baumbachin tyyli on muuttunut entistä komediallisemmaksi; tunnelma on riemukasta ja valoisaa. Mistress America on selkeästi New York -elokuva, josta kaupunkia rakastavat nauttivat täysin sydämin. Se on myös Greta Gerwig -filmi, kuten aiempi Frances Ha. Elokuva on täynnä viittauksia pop-kulttuuriin, muotiin ja kirjallisuuteen. Erityisesti Mistress America kertoo naisten välisestä ystävyydestä, kilpailusta, petoksista ja hengenheimolaisuudesta. Gerwigin vastanäyttelijänä Lola Kirke tekee todellisen läpimurron. Gerwig taas on loistavasti oma itsensä, samanaikaisesti riemukas, omituinen ja avuton.
 
Pekka Lanerva
 
 

USA 2015. Hollywood Classics
 
Käsikirjoitus/Script: Noah Baumbach, Greta Gerwig * Kuvaus/DOP: Sam Levy * Leikkaus/Editor: Jennifer Lame * Pääosissa/Cast: Greta Gerwig, Lola Kirke * Kopion lähde/DCP source: Hollywood Classics * Kieli/Language: English * Kesto/Duration: 84 min * Ikäraja/Age limit: 12
 
to 31.3. klo 21:00 Kinopalatsi 1
la 2.4. klo 21:15 Kinopalatsi 1
su 3.4. klo 16:30 Kinopalatsi 9