Song of the Sea

Tomm Moore
 
Tomm Mooren (The Secret of Kells, R&A 2010) lumoava irlantilaisanimaatio kertoo kahdesta yksinäisestä lapsesta, murheellisista aikuisista, ystävyydestä ja kelttiläislegendojen taianomaisesta maailmasta.
 
10-vuotiaan Benin äiti katosi mereen iltana, jona pikkusisko Saoirse syntyi. 6-vuotias Saoirse ei osaa – tai halua – puhua, ja kun majakanvartijana työskentelevä isä uppoutuu omaan suruunsa, Benin ainoa ei-ärsyttävä ystävä on lammaskoira Cú. Lapset lähetetään asumaan kylmäsydämisen isoäidin luokse kaupunkiin, mutta Benin äidiltään lahjaksi saama salaperäinen kotilo johdattaa heidät seikkailuun, joka yhdistää yksinäiset sielut.
 
Arkielämään kietoutuva fantasia tuo mieleen japanilaisen Hayao Miyazakin kertomukset, kuten myös tarinamaailman humaani moraali: pahat eivät ole ilkeitä pahuuttaan, heillä on vain omat surunsa. Song of the Sea on ennen kaikkea tarina tunteiden kohtaamisesta. Ikävä ja kyyneleet kuuluvat elämään, sillä lopulta ne ovat vain rakkauden toinen puoli.
 
Kauniisti käsinpiirretty seikkailukertomus oli parhaan animaatioelokuvan Oscar-ehdokkaana vuonna 2015.
 
Katri Tenhola
 
 

Ireland / Denmark / Belgium / Luxembourg / France 2014. WestEnd Films
 
Käsikirjoitus/Script: Will Collins, Tomm Moore * Leikkaus/Editor: Darragh Byrne * Pääosissa/Cast: Brendan Gleeson, Fionnula Flanagan, David Rawlez * Kopion lähde/DCP source: WestEnd Films * Kesto/Duration: 93 min * Kieli/Language: English * Ikäraja/Age Limit: 7
 
pe 1.4. klo 16:15 Kinopalatsi 1
la 2.4. klo 15:45 Kinopalatsi 1
su 3.4. klo 14:00 Kinopalatsi 1