Tangerine

Sean Baker
 
Vasta vankilasta vapautunut seksityöläinen Sin-dee (Kitana Kiki Rodriguez) saa huonoja uutisia ystävältään ja kollegaltaan Alexandralta (Mya Taylor): Sin-deen poikaystävä ja parittaja Chester on pettänyt häntä. Alkaa hikinen jouluaatto Hollywoodissa.
 
Sin-dee jahtaa Chesteriä ja saa käsiinsä tuon surkean kakkosnaisen, piripäisen Dinahin. Toisaalla Alexandra yrittää houkutella yleisöä laulukeikalleen, ja armenialainen taksikuski Razmik koettaa pitää seksuaaliset preferenssinsä salassa perheeltään. Ilman draamaa ei tästä päivästä selvitä.
 
Tangerine oli viime vuoden ilmiö amerikkalaisessa indie-elokuvassa. Sundancessa ensi-iltansa saanut draama-komedia kuvattiin iPhonen kameralla. Useita merkittäviä festivaaleja kiertäneen elokuva budjetti oli vaatimattomat 75 000 dollaria, mutta se tuotti lopulta yli 700 000 dollaria lippuluukuilla.
 
Elokuva on ennen kaikkea osuva kuvaus ystävyydestä. Se on saanut kiitosta siitä, että transsukupuolisia henkilöitä esittämään on harvinaisesti palkattu transsukupuolisia näyttelijöitä. Nuoret lahjakkuudet Taylor ja Rodriguez ovat huikeita rooleissaan, joissa he pääsevät yhdistämään vimmaa, herkkyyttä ja komediennen kykyjä.
 
Marjo Pipinen
 
 

USA 2015. Magnolia Pictures
 
Käsikirjoitus/Script: Sean Baker, Chris Bergoch * Kuvaus/DOP: Sean Baker, Radium Cheung * Leikkaus/Editor: Sean Baker * Pääosissa/Cast: Kitana Kiki Rodriguez, Mya Taylor, Karren Karagulian, Mickey O’Hagan, James Ransone * Kopion lähde/DCP source: Magnolia Pictures * Kieli/Language: English * Kesto/Duration: 88 min * Ikäraja/Age limit: 16
 
pe 1.4. klo 21:00 Kinopalatsi 9
la 2.4. klo 13:30 Kinopalatsi 1
su 3.4. klo 21:15 Kinopalatsi 1